Om Pelican Estate

Välkommen till Pelican Estate! Vi guidar dig som vill köpa bostad i Naples, på Floridas västkust vid Mexikanska Golfen. Genom ett nära samarbete med erfarna fastighetsmäklare på plats kan vi erbjuda dig förstklassig och personlig service.

Mitt namn är Åsa Gröttheim. Jag startade Pelican Estate för att hjälpa människor genom den snåriga fastighetsmarknaden i Florida. Eftersom vi älskar Floridas västkust köpte vi själva ett hus i Naples 2012 och märkte hur mycket hjälp vi behövde med olika saker såväl före som efter köpet. Det tar tid för den som gör allt på egen hand och utan kontakter eller kännedom om området är det inte så lätt.

Jag har valt ut de områden som är mest intressanta för skandinaver tillsammans med mäklarna på plats. Mitt mål är att underlätta och göra processen enklare för dem som vill köpa sin drömbostad i området.

Se under fliken "Till salu i Florida" här vilka objekt som finns till salu i Naples just nu. 

Välkommen att höra av dig på asa@pelicanestate.se

Om Naples, Florida

Floridas yta är drygt 170.000 m2 eller knappt 1/3 av Sveriges och invånarantalet ca 21 miljoner. Staden Naples är sydvästra Floridas kronjuvel och här finns något för alla. Ett tropiskt paradis vid Mexikanska Golfen som bjuder på kritvita stränder, underbart klimat, ett rikt utbud av restauranger, kultur och shopping liksom en exotisk vildmark. Solnedgångarna över Mexikanska golfen är ett starkt argument för att byta kust i Florida. Medan skuggorna från jättehotell tömmer östkustens stränder före solnedgången fortsätter västkustens solbadare att njuta tills allt blivit guld och purpur. I Naples trivs såväl naturälskare som strandfantaster!

Golf

Naples kallas ofta för golfens huvudstad och området har över 90 imponerande golfbanor - flera av dem designade av världens främsta golfbanearkitekter. Flera bostadsområden i Naples har till och med sina egna golfbanor. 

Behagligt klimat 

I Naples kan du njuta av ett fantastiskt subtropiskt klimat med en genomsnittstemperatur över året på 25 grader. Vattentemperaturen i Mexikanska Golfen varierar från knappt 20 grader vintertid till 30 grader under sommaren. Solnedgångarna vid havet är något alldeles extra. 

Goda kommunikationer

Det är enkelt att ta sig från Skandinavien till Naples, Florida. Det finns 13 flyg i veckan från Skandinavien till Miami och Fort Lauderdale (SAS och Norwegian). Därifrån tar det ca 90 minuter att köra I-75 eller Alligator Alley som den kallas rakt över till Naples. Du kan också flyga till Fort Myers som endast ligger 4 mil norr om Naples med mellanlandning t.ex. i Tyskland på vägen.